Десетки българи с удавени от циклона Нефели на остров Халкидики автомобили ще

...
Десетки българи с удавени от циклона Нефели на остров Халкидики автомобили ще
Коментари Харесай

Пореден кошмар за българите в Гърция! Ще трябва да се бръкнат с 500 евро, за да...

Десетки българи с удавени от циклона " Нефели " на остров Халкидики автомобили ще би трябвало да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак. Нашите туристи са блокирани в гръцките курорти и се чудят по какъв начин да транспортират возилата си у нас, тъй като не всички имат „ Автоасистанс “ в застраховката „ Каско “, оповестява " Монитор ".

Застрахователят не поема този разход в чужбина, в случай че това не е категорично упоменато в полицата. Гръцки компании обаче към този момент им желаят по 500 евро да откарат колите до границата ни. Освен това застрахователи предлагат, в случай че колата е била под вода, притежателите й да не палят мотора. Причината е, че в случай че това се случи, застрахователят може да откаже да заплати при развален мотор.

Първото, което би трябвало да създадем в сходна обстановка, е да се обадим на този, който ни е сключил застраховката, тъй като той най-добре знае къде се намира тя, при какви условия е подписана, има ли спомагателна алтернатива за автоасистанс за България или чужбина, поучават застрахователни брокери.

" Дъждовете са естествено злополучие. То се покрива, в случай че колата има Каско ", разясни Ивета Кунова, ръководител на Българската асоциация на застрахователните брокери. Тя обаче предизвести, че в случай че автомобилът има единствено " Гражданска отговорност ", вредите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени. Кунова посъветва потърпевшите да употребяват осигурителен брокер, който да ги координира и насочва при зародили проблеми.

По последна информация най-тежка е била обстановката в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос, като съгласно прогнозите възстановяване на времето може да се чака най-рано от петък следобяд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР